
FAQs about Reciprocity in the State of Georgia

Q. What is my annual fee amount?
A. Consult the fee schedule in Georgia Rule 391-3-17-.10 and select the fee category that 
corresponds most closely to the fee category of your license in your home jurisdiction. 
http://rules.sos.ga.gov/gac/391-3-17

Q. How long does it take for reciprocity to be approved?
A. 5-7 business days 

Q. When is the annual fee due?
A. At the time you apply for reciprocity and before you are authorized to commence work in 
the State of Georgia.

Q. If I receive reciprocity late in the year, can my fee amount be prorated?
A. No.

Q. If I receive reciprocity late in the year and my company's work in Georgia continues into the 
following year, do I have to pay an annual fee for the new year?
A. Yes. You must submit a new request for reciprocity for the following year and submit your 
annual fee at that time. Your approval will be issued during the first week of the new year. 
Because of new year logistics and for this one week period only, you will be authorized to 
perform work prior to receiving an approval provided the request and annual fee payment 
have been submitted.

Q. If I anticipate exceeding 180 days of work activities in the State of Georgia, can I apply for 
reciprocity using a different radioactive material license?
A. No, each facility is granted 180 days. If you anticipate exceeding the 180 days, you may 
apply for a specific license.  In this case, your reciprocity fee will be credited toward the 
specific license annual fee and only the application fee will be due.

Q. How does the State of Georgia define "work?"
A. Work includes, but is not limited to, possession, use, storage, and/or servicing of 
radioactive materials within the State of Georgia. Possession and storage of radioactive 
materials incidental to transportation-only activities by way of Georgia are exempt from 
reciprocity requirements.
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